Insurance og Even Money

Forsikring Blackjack, eller Insurance er et interessant strategi spill som også går inn under Blackjack. Innenfor Blackjack regler blir de brukt som en beskyttelse til deg som spiller i tilfellet dealeren får Blackjack. Even money, også kjent som 50-50 er et tilfelle hvor man har like mye å vinne som å tape. Dette er en mulighet du kan utnytte deg av når dealeren har et ess som sitt visende kort. Da vil du ha muligheten til å legge inn et beløp som forsikring, gjerne på halvparten av din allerede innbetalte innsats.

Even money er dermed et sidebet du har i tillegg under et Blackjack spill. Et Even money bet beskytter eventuelle spillere fra å få en «push» i tilfellet dealeren får blackjack. Om det skulle skje at dealeren får blackjack vil spilleren få en push på sin originale innsats og få en 2 til 1 utbetaling på sitt side bet, da Even money. Om dealeren ikke får blackjack vil utbetalingen være 3 til 2 på spillerens originale bet og spilleren mister sitt «Even money» bet. Dette fungerer da som en ekstra forsikring på den forutsetning at sjansen er større for en blackjack når dealeren alt har en ess som sitt visende kort.

Hva er Insurance og Even money strategi og hvordan brukes de?

Even money er en valgmulighet som fungerer på lik linje med forsikring. Den eneste forskjellen er at Even money kun blir tilbudt en spiller som selv har Blackjack på sin hånd. Forsikring er det som blir tilbudt de resterende spillerne når dealeren har en ess på sin hånd. Skulle dealeren ha Blackjack får du utbetalt 2 til 1 på forsikringen din. På denne måten taper du ikke på spillet, noe du ellers ville ha gjort skulle dealeren ha Blackjack. Et eksempel på når det kan lønne seg å kjøpe forsikring er om du har 19 eller 20 på din første hånd imot et ess. Forsikringen gjør deg ikke 100% trygg og det er fortsatt mulighet for å miste innsatsen og forsikringen din som for eksempel i tilfeller du ender opp med en «push» som er når både du og dealeren har samme kort verdi. I disse situasjonene vil du verken vinne eller tape noe da dit bet vil bli returnert til deg.

Nå med en push og forsikring, la oss si at både du og dealer sitter på 21 poeng samtidig så har du også forsikring på denne. Siden dere fikk det samme vil du fortsatt få en push og ingen gevinst på din blackjack, men grunnet forsikringen vil du motta en 2 til 1 utbetaling for din innbetalte forsikring.

Fordeler med Insurance og Even money som strategi

Fordelen med Even money og forsikring i praksis er den tryggheten at du ikke forlater bordet med underskudd. Et tilfelle hvor Insurance eller Even money kan brukes til din fordel er om du også teller kort i Blackjack spill. Da vil du enklere vite sjansene dine i spillet og ha en ide av utfallet og om en form for forsikring i Blackjack vil lønne seg i lengden eller ei.
Ved bruk av dette som et strategi spill er det viktig å tenke langsiktig i stedet for å se på hvert enkelt spill.

Ulemper med Insurance og Even money som strategi

Ulempen kommer inn når du heller ikke forlater bordet med et overskudd. Det er lett og tenke at en form for forsikring i Blackjack er en trygg måte å spille på uten å risikere store tap. Men dette er ikke helt sant. Om man ser på regnestykke for sannsynligheten for å tape og vinne under et strategi spill vil du mest sannsynlig tape mer i lengden ved å ta dette i bruk. Det er selvfølgelig unntak til regelen, men om man skal se teoretisk på hva er strategi så vil dette utfallet gjelde for enhver spiller. Derfor er det få spillere som tar dette i bruk selv etter de har nøye sett over sine spille sjanger under et spill. Huset, da kasinoet tar ofte utnytte av usikkerheten til spillere for å øke husets egen vinnersjanse når det er mulig. Når en dealeren står på en ess er det fort gjort for spillere å bekymre seg for at det uvitende kortet skal være en 10, knekt, dame eller konge som da utgjør 21 poeng som trengs for en Blackjack. Unngå å falle inn i denne usikkerheten og ha tro på strategi spillet ditt.

Er det lønnsomt å bruke Insurance og Even money som en strategi?

Man kan spekulere om det lønner seg å ta i bruk Insurance og Even money som en strategi. De fleste strategi kort i Blackjack regler tilsier at man ikke skal bruke disse metodene da tilfellene hvor dette kan lønne seg er ikke mange. Grunnen til dette er at Insurance og Even money oftest gir fordel til dealer fremfor spiller. For å bruke disse til en god fordel for spiller burde du også bruke dette sammen med en kortteller strategi for å øke sjansene dine.

Relevante nyheter