Double Exposure

double exposure

Blackjack Double Exposure

Blackjack er blant de mest populære bordspillene som finnes, og de fleste av oss har allerede testet spillet i sosialt lag eller på et casino. Visste du imidlertid at spillet kommer i mange forskjellige former og varianter? Blackjack Double Exposure er blant de mest populære, sammen med andre varianter som Pontoon, Spanish 21 og Live Blackjack.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på førstnevnte variant – Blackjack Double Exposure. Vi skal gi deg alle de grunnleggende reglene i spillet, samt noen tips og triks det kan lønne seg å ha i bakhånd.

Slik spiller du Blackjack Double Exposure 

Som du sikkert vet allerede, er grunnreglene i Blackjack enkle. Målet i tradisjonell Blackjack er å komme så nært summen 21 som mulig, men ikke over. I Blackjack Double Exposure er reglene hakket mer komplisert, noe som gjør varianten perfekt for spillere som kan grunnreglene allerede. Dette er en perfekt variant for dem som ønsker å utvikle seg og bli bedre i Blackjack – samt å ta del i noen nye vrier.

Det som i størst grad skiller Blackjack Double Exposure fra andre Blackjack-varianter, er det faktum at begge dealerens kort vil ligge åpne på bordet. Du som spiller kan altså se hvilken sum dealeren har på hånden. Dette gir deg en stor fordel, men det finnes også andre elementer i spillet som gir dealeren fordeler – på bekostning av deg.

Spillets gang

Som i vanlig Blackjack, får både du og dealeren utdelt to kort. I Blackjack Double Exposure får du se begge dealerens kort, der du i vanlig Blackjack kun ser ett. Når kortene er delt ut kan du velge om du vil trekke et nytt kort, eventuelt kaste deg om du mistenker at du vil tape runden.

Dersom du får to like kort på hånden, kan du velge å splitte. Det innebærer at du kan spille videre på to hender, men du må gjøre et ekstra innskudd – altså doble.

Som i tradisjonell Blackjack, er målet i Blackjack Double Exposure å komme så nært 21 som mulig, men ikke over. Kommer du over 21, vinner dealeren automatisk. Det samme gjelder om dealeren kommer over 21 – da vinner du. Du har fordelen av å se begge kortene til dealeren, men dealeren har også en stor fordel. Ved uavgjort er det nemlig han som vinner, der det i tradisjonell Blackjack faktisk blir uavgjort og du får tilbake innsatsen din.

Er reglene i Blackjack Double Exposure annerledes enn i andre varianter?

Grunnreglene i Blackjack Double Exposure er på mange måter like som i andre varianter. Målet er fremdeles å komme så nært 21, eller å få 21 i sum, uten at du kommer over summen. Da taper du nemlig. Det som i hovedsak gjør at Blackjack Double Exposure skiller seg ut fra andre varianter er to ting.

For det første får du se begge kortene som blir tildelt dealeren. Dette gir deg en stor fordel da du ser om du har bedre sum enn dealeren eller om du bør trekke et nytt kort. For det andre taper du om du og dealeren får uavgjort – dette er fordelen dealeren har i spillet. I vanlig Blackjack vil du få innskuddet ditt tilbake, men ikke i Blackjack Double Exposure. Da vinner dealeren automatisk.

Fordeler og ulemper ved Blackjack Double Exposure

Den aller største fordelen i Blackjack Double Exposure, er det faktum at du får se begge kortene som dealeren har på hånden. Dette gir deg en stor fordel i videre planlegging av spillet, noe som igjen gir deg større sannsynlighet for å vinne. Dessuten er det enkelt å lære seg Blackjack Double Exposure. Spillet er veldig likt det tradisjonelle spillet, og derfor en perfekt variant for viderekomne Blackjack-spillere.

Den største ulempen i Blackjack Double Exposure er det som skjer når du og dealer får samme sum på hendene – altså uavgjort. I tradisjonell Blackjack betyr dette at du får innsatsen din tilbake, og verken taper eller vinner. I Blackjack Double Exposure taper du automatisk, mens dealeren vinner runden.

Den optimale strategien i Blackjack Double Exposure

Blackjack er på mange måter et flaksbasert spill, men det er ting du kan gjøre for å øke vinnersjansene dine. Mange av strategiene kan brukes i alle blackjack spill, i både Double Exposure og Blackjack 21, men enkelte er også knyttet til de ulike variantene. Med en god Blackjack strategi kan du nå langt.

Lær deg reglene

Det første du bør gjøre er å lære deg reglene. Sørg for å kunne alle grunnregler samt alle begreper du kan møte på underveis – splitt, dobling osv. På den måten stiller du best forberedt og har større mulighet til å vinne. I Blackjack på nett finner du ofte gode guider du kan lese igjennom.

Tenk sannsynlighet

I Blackjack Double Exposure har du en stor fordel – du vet nemlig hvilke kort dealeren sitter med. Her har du en strategi i seg selv. Se nøye på dealerens kort og tenk igjennom hva du bør gjøre og hva dealeren selv kan gjøre. Har dealeren så å si Blackjack, vet du at du kanskje bør kaste deg med en gang. Har han dårlige kort og må trekke flere kort, bør du også fortsette spillet.

Telle kort – for de mer viderekomne

I blackjack kan du også telle kort. Dette innebærer at du følger med på hvilke kort som allerede er trukket fra kortstokken, og på den måten klarer å regne ut sannsynligheten for at du får et kort du trenger. Dette er en strategi som egner seg best for viderekomne spillere, så er du ny i gamet, bør du ikke fokusere på dette. Det er ganske avansert.

FAQ – ofte stilte spørsmål

Her finner du oversikten over spørsmål og svar som ofte dukker opp i forbindelse med Blackjack Double Exposure og Blackjack online.

Hva skiller Blackjack Double Exposure fra tradisjonell Blackjack?

Det er i hovedsak to ting som skiller Blackjack Double Exposure fra andre Blackjack spill. Det første, og kanskje beste, er det faktum at du får se dealerens to kort. I tradisjonell Blackjack ser du bare ett av kortene. Dette gir deg muligheten til å bedre planlegge resten av spillet. Har dealeren gode kort, eventuelt Blackjack, bør du kanskje kaste deg. Har dealeren helt ok kort, bør du spille videre.

Egner Blackjack Double Exposure seg for alle spillere?

Svaret er både «ja» og «nei». Blackjack Double Exposure er svært lett å lære seg, og de aller fleste spillere vil derfor mestre spillet raskt. Det anbefales imidlertid at nybegynnere først lærer seg grunnreglene i de vanlige variantene, og deretter går videre til de mer unike versjonene. På den måten slipper du å bli usikker på hvilke regler som er grunnregler og hvilke regler som er unike for ulike varianter.

Finnes det strategier i Blackjack Double Exposure?

Ja. I Blackjack er det generelt mulig å benytte strategier for å øke vinnersjansene dine. Vi har skrevet et eget avsnitt om dette tidligere i artikkelen. Les mer under overskriften «Den optimale strategien i Blackjack Double Exposure» for å finne den beste Blackjack strategi.

Hvor kan jeg spille Blackjack Double Exposure?

Blackjack kan spilles sosialt, men du finner også mange varianter Blackjack online. Blackjack på nett har mange fordeler. Da kan du spille når og hvor du vil – for eksempel fra komforten av din egen stue. Du finner både Blackjack Double Exposure, så vel som andre versjoner som Blackjack 21, Spanish 21, Pontoon og Live Blackjack.

Relevante nyheter