Alt om Surrender

Surrender strategi

Surrender er ikke som andre strategier som oftest kan bli brukt ved hver tur. Surrender er et trekk man får mulighet til helt i starten av spillet og i noen tilfeller lenger ut i spillet, litt grunnet navnet så kan trekke ses på som et dårlig trekk, men dette er ikke nødvendigvis tilfellet. Følg med videre hvor vi skal gå nærmere på Surrender strategi sånn at du kan bruke dette til din fordel i ditt neste blackjack spill.

Hvordan bruke surrender strategi i Blackjack

Hva er surrender strategi? Surrender strategi, eller overgivelse som det heter på godt norsk er en strategi man tar i bruk innenfor Blackjack spill som er et svært populært strategi spill. Surrender betyr enkelt og greit at man gir opp hånden sin og blir dermed ikke med lenger i det pågående spillet. Du vil miste halve innsatsen du har lagt inn, men det er en smart måte for å unngå å miste hele beløpet om du skulle motta en dårlig hånd. Dette er det som heter Early surrender da man gjør dette så snart man har fått utdelt sine første kort. Du har også det som heter Late surrender som da er muligheten til å overgi seg senere i spillet, men det er ikke alltid at Kasinoer eller blackjack spill online tillater dette da dette gir en fordel til spiller.

Hvordan å bruke Surrender strategien

Surrender Strategi er en strategi for å unngå et komplett tap i en spillerunde. Si at dealeren sitter på et ess eller er kort med en verdi av 10, om du selv da sitter på en dårlig hånd kan det å overgi seg være lurt da du får tilbake halve innsatsen din. En sen overgivelse, om tillatt i spillet kan du velge etter dealeren har sjekket om han eller hun har 21. Du taper fortsatt 50% av innsatsen, men logikken bak dette er jo at du ikke mister 100% når vinnersjansene ligger i husets favør. Da dette er et av de trekkene man ikke kan bruke når som helst og heller ikke i alle spill eller på alle bord er det lurt å sjekke opp på forhånd hvilke regler som gjelder for det enkelte spillet eller det enkelte bordet.

For å komme i gang med å ta Surrender strategien i bruk har du følgende huskeregler. Unngå og ta Surrender strategi i bruk om du sitter på en poengsum på totalt 12, 13 eller 14. Her er det bedre og holde seg i skinnet og spille videre da vinnersjansene dine kan være gode avhengig av hva dealeren sitter på så klart. Du som spiller burde gi deg skulle du ha 16 imot en 9, 10 eller ess når dealeren står på en fast 17 (hard 17). Har du 15-17 poeng og dealer sitter på 17 eller mer burde du overgi deg. Det kan også være lurt å velge surrender skulle du ha 15 når dealer sitter på et kort med verdi 10. Et unntak til denne regelen kan være om du får et par av 8. Hvilke regler som gjelder, uavhengig av strategi endres også ut ifra hvor mange kortstokker som blir brukt så det vil ikke alltid være lurt å bruke samme trekk om du spiller med forskjellige antall kortstokker.

Fordeler med Surrender strategien

Hva er Surrender strategi sine fordeler? Ved bruk av Surrender eller overgivelse under et strategi spill i Blackjack kan man si at man risikere mindre tap da du får igjen halvparten av din allerede gitte innsats imot at du ikke lenger er med i spillet og risikerer ikke tap av hele innsatsen din. I lengden sparer du mer da du du ikke mister hele innsatsen din for hvert tap. Så lenge man kun tar overgivelse i bruk når du har en lav vinnersjanse, da helst under 25%. Ved bruk av metoden korrekt reduseres husets fordel med opptil 0.07% – 0.09% avhengig av husets regler. Om du tar i bruk surrender sammen med korttellings strategien sitter du på en ganske god fordel som spiller da du vet enda bedre når det er lurt å trekke seg eller ei ut ifra den gjenstående verdien i kortstokken.

Ulemper med Surrender strategien

Det å gi opp tidlig eller i det hele tatt for den del kan fort bli sett på som et litt pysete trekk da man gir opp halve innsatsen sin for hva egentlig? En smart spiller vil kunne se dette som at du egentlig vinner tilbake halve beløpet ditt når du kan ved bruk av strategien vite når du har en for liten vinnersjanse til at det er verdt å satse hele innsatsen du allerede har satt inn.

Lønner det seg og ta i bruk denne strategien?

Å bruke strategien Surrender, da metoden for å overgi seg tidlig eller sent i spillet er en god strategi å bruke når du kan den godt og vet nøyaktig når det er mer lønnsomt og overgi seg eller ikke. Det er en langsiktig måte å bruke for å ikke sløse bort egne beløp og spare seg for hyppige tap. Men det er viktig å punktere at denne strategien er kun et hjelpemiddel for å minske tap, ikke nødvendigvis for å øke gevinsten. Derfor kan vi ikke se på denne strategien som en vinnerstrategi eller bruke denne for å vinne spillet da man i grunn ikke vinner noe annet enn halvparten av din allerede gitte innsats. Det er ikke den strategien man går for når man “satser stort for å vinne stort”. Om strategien er best mulig kan man si at RTP ligger på 99.66% som igjen er bra så lenge du kun bruker det når strategien tilsier så.

Relevante nyheter